A Subaru STI gyári csapata sorban nyert STI-vel a Nürnburgringen 2018 és 19-ben

Az STI NBR Challenge csapata a 2008-as “Endurance” versenyen való első részvétele óta az elmúlt 12 évben minden évben részt vett a Nürburgring 24 órás versenyén. Ezen tapasztalatok révén a Subaru és az STI bizonyította a Subaru kiváló teljesítményét, és ezt a versenyek során szerzett tapasztalatok alapján  továbbfejlesztette. A csapat 2018-ban és 2019-ben megnyerte az SP3T osztályt, és a kategória harmadik egymást követő győzelmét tűzte ki célul ebben az évben.


STI NBR CHALLENGE team(Fotó: Fuji Speedway, Japán, 2020 február)

A COVID-19 elterjedése miatt a csapatnak nehézségei vannak a tengerentúli versenyeken történő részvétellel, és mivel szem előtt tartja a pilóták, a partnercégek, az alkalmazottak és más érintettek biztonságát, ezért a csapat úgy döntött, hogy idén nem vesz részt a versenyen.

A Subaru és az STI elnézést kér a szurkolóktól és az érdekelt felektől, akik alig várták a csapat idei célkitűzését, hogy az STI NBR Challenge történetében először nyerjék meg a három egymást követő osztálybajnokságot, de kérik megértésüket a döntéssel kapcsolatban.

Dr. Déry Péter

Forrás : Subaru Co.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.