A Subaru Gyár bemutatása

A Subaru Corporation a világon a legnagyobb négykerék-meghajtású személygépkocsik gyártója. A mai napig a vállalat több mint 21 millió járművet gyártott világszerte, ebből több mint 16 millió AWD járművet (2017. március óta).
A cég a japán Fuji Heavy Industries technológiai csoportból származik, amelyet 1953-ban alapítottak, és egy évvel később mutatták be első autó prototípusát.
Miután a cég 1966-ban bemutatta az első boxer motort és 1972-ben az első összkerék-meghajtású autót a piacon, 1987-ben a Subaru állandó négykerék meghajtására jellemző “Symmetrical AWD” bevezetésére került sor. Ez továbbra is a Subaru alaptechnológiájának sarokköve a SUBARU BOXER motorral együtt, és folyamatosan tökéletesítik a legújabb technológiának megfelelően.
A Subaru autógyárak, amelyekből az európai modellek származnak, a japán Ota-ban található, Gunma prefektúrájában, Tokiótól körülbelül 100 km-re északra. A Subaru az amerikai piac számára egy Lafayette-i gyárban is gyárt autókat, amely az USA-ban, Indiana államban található.
Az anyavállalat, a Subaru Corporation ma négy központi részleggel rendelkezik. A Subaru járművek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó gépjármű-divízió mellett a társaság légiközlekedési ágazattal is rendelkezik, amely polgári és katonai célokra repülőgépeket, helikoptereket és dronokat gyárt. A harmadik terület olyan ipari termékekre terjed ki, mint a gépek, motorok, szivattyúk vagy generátorok. Végül a Környezetvédelmi Technológiai Osztály foglalkozik a hulladék gyűjtő járművek, tisztítórobotok és szélturbinák gyártásával.

A Subaru Corporation a Nikkei indexben szerepel, és globális vállalatként az egyik legnagyobb japán vállalat, autó gyártásban Japán egyik legkisebb gyára.

Részletes bemutatás:  a Subaru Története oldalon.

Dr. Déry Péter