Pár dologra reagálnék csak, mert tényleg számtalan dolog lett már megválaszolva ami újra-újra felbukkan.
Statisztika volt, nem túl komplikált lehúzni. A fórum nyitottan nagyon kevés aktív új tagokat hozott eddig is, persze volt kivétel is. Regisztráló mindig baromi sok volt, sőt, hozzászóló is (ugye 1-5 hsz után eltűnő jellegből) Sokkal jellemzőbb volt az egy-egy esemény utáni hirtelen sok utalás-kp-s fizetés, ha valaki Pártoló Tagnak befizetett. Én magam is rengeteg embertől hallottam aki nem járt eseményekre, hogy mégis minek fizessen? Nem kap semmit. Egyébként 2017-ben messze a legtöbb a Pártoló Tag utóbbi évekhez képest, nem mintha ez volna a szempont.
Sokszor kifejtettem milyen negatív hatása volt az ismeretlen új regisztrálóknak, így ebbe nem mennék bele, tessék visszaolvasni. Önmagában az tény, hogy nem akarunk Facebook Csoport lenni, és 2000 Tagot - akarom mondani "Tagot" -. Nevetséges ami a Csoportokban megy, mi értelme versenyezni vele? Aki arra vágyik, ott van, lehet oda tartozni, és nem ide. Az volt a vélemény, hogy kinyírná a fórumot. Na, máshol is kinyírta, nagy meglepetés. Alapvetően az egész egy még nagyobb felhígulással jár, ami már így is gond volt, független attól, hogy ezt valaki belátja, vagy sem. Egy Klub számomra inkább szól a társaságról, jópofa eseményekről, összejövetelekről, ha tényleg csak egy fórumot, csak egy csoportot szeretnénk e helyett, és 0 összejövetelt, akkor való igaz, hogy ez így nem jó, és "a fórumért kérni 5.000 forintot sok". Egyébként Scoobynet is subscription based, vagy számos dologban limitál (
https://www.scoobynet.com/payments.php), valamint nézegess hirdetést ha nem fizetsz, pont mint bármelyik ingyenes fórum. Na mivel tiszta sor, hogy egy angol nyelvű fórum mennyi látogatottságot generál, és egy magyar, itt ez az opció nem játszik értelemszerűen. Plusz, az tényleg csak egy fórum, nem Klub, de mindegy. Állítólag BMW Klub se olyan boldog a hatalmas hígulástól mostanság.
Új Tagokra szükség van, ebben tökéletesen egyetértek, de ezt már kifejtettem. Azonban ma már azzal nem, hogy az a megfelelő módszer, hogy a lehető legtöbben legyünk minden áron.
NateS: A jogokat én kezelem, de abból amit kapok bankszámla kimutatást. Esetedben speciel én voltam a ludas, nem más. Már fent van 06.07-ig a friss lista, ill jogok beállítva, előző frissítés 05.22-i kivonatból volt. Abba már regisztrálva is lettél saját (részletesebb) táblázatomba, és akkor is több ember jogait beállítottam, hogy Te miért maradtál le anno, őszintén nem tudom, bocsi, valószínű elnéztem, és úgy láttam Te jogaid már be lettek állítva. Pont erre van az, hogy mivel emberek vagyunk, egy PÜ csak belefér. Részlet kérdés, hogy 05.22-én utaltál, nem majális előtt, akkor már kiütközött volna, mert volt 05.14-es frissítés is. Mellesleg 6 ember fizetett azóta, egy kivételével már mind aktiváltak voltak mert írtak PÜ-t már (a kivétel pont 06.07-i utalás).
Félreértés ne essék, én néztem el, de tényleg direkt arra játszunk, hogy lehessen reklamálni - ráadásul ferdítve - mert egy PÜ írása a malőr javítására nagy kérés?
Itt merül fel a Közösség témája, ami legnagyobb szívfájdalmam, hogy ide jutottunk. Számtalan balhé volt már, és rengeteg sértegetés az utóbbi időben, zártságon kívül is. Konkrétan téma volt, hogy "mit csinálnak az én 5.000 Forintomból, lenyúlják?". Senki nem nyúlta le, illetve kissé ferdítve de, pont az ingyenes felhasználók akik visszaéltek jogaikkal, valahogy rájuk senki nem haragszik.
Ezen felül odáig jutottunk, hogy a Pártolói Tagság be-nemfizetése kvázi tüntetésjelleggel lett hangoztatva számtalanszor, sőt, volt aki kifejezetten erre buzdított másokat. Itt olyanokról is tudok beszélni, aki úgy egyébként csatlakozhatott volna a Vezetőséghez, csak az munkával jár, így azt azért mégse.
Ne haragudjatok, de ezt így senki nem fogja csinálni hobbiból. Olyan magas szinten megy már a rosszindulat, hogy már nekem sincs legtöbbször kedvem felnézni ezt olvasgatni, és ez zárás előtt is igaz volt. A tény az, hogy nem akarja senki előrébb vinni ezt a Klubot, csak kommentelni mindent, és ha nem lesz ki foglalkozzon vele mert mindenki megunja ezt, na akkor hal meg igazán, nem akkor, ha bukunk 2 potenciális tagot, vagy valakit aki évente 2x írt valamit (bocs). Akit annyira érdekel a Klub sorsa, vajon másnak mennyire hozza meg a kedvét az, hogy itt háborús övezetet teremtünk? Sajnos már zárás előtt is jellemző volt ez. 19-en csatlakoztak csak a Majális után, sok új arc köztük. Én szeretném megismerni őket, újra közösséget építeni, látni őket még sok találkozón, de felnéznek mibe léptek bele és ezt látják. Biztosan jó lehet, én se szívesen olvasom már, sajnálnám ha inkább meg se mernének itt mukkanni.
Sok mindenben van itt igaza sokaknak, vagy sok mindenben lehet idővel igaza, vagy nem. Jelen esetben vagy ez, vagy a teljes érdektelenségbe fulladás lett volna opció, de azzal, hogy ezt tovább folytatjuk itt, sokkal többet ártunk az egésznek. Legyen igazatok egy év múlva, és konstatálhatjátok, hogy milyen jó, hogy igazatok lett, felesleges itt egy hónapon keresztül ugyanazt taglalni, mert előrébb nem visz, csak hátrébb.
Aztán mint számtalanszor leírtam, idővel úgyis eldől mi fog működni, mi fog változni, de sajnos ahogy eddig volt, az biztos nem működött volna már sokáig, aztán lehet, hogy bizonyos ötletek megvalósulnak amit írtatok, bizonyosak nem. Aki szeretne még társalogni a dologról, sokan közületek ismertek, gyertek hozzám találkozón, hívjatok fel, és beszélgessünk. Amennyiben lájk gyűjtés a cél, további jó spammolást.
Üdv:
Nosfu
szerk: Idővel én le is szedném ezen kommenteket, konstatálhatjátok, hogy látta mindenki, de a jövőben nem hiszem, hogy bármi haszna lenne itt.