A Subaru Solterra új biztonsági rendszere a Solterra Connect

A Solterra Connect a járműbe épített rendszer, a védjegyadatok is megadják a rendszer által biztosított funkciókat. A Solterra Connect “letölthető szoftver”, egy okostelefonos alkalmazás. Ezzel távolról ellenőrizhetjük, irányíthatjuk a jármű funkcióit.

Napi használatban a tulajdonos a Solterra Connecten keresztül távolról indíthatja és leállíthatja a járművet, vezérelheti az ajtózárat , ellenőrizheti a töltésszintet, abroncsnyomást, teljesítményt és egyéb állapotokat.
Az Autólopás elleni  funkció képes megadni a jármű helyadatait, és ha a jármű ellopását észleli, a rendszer értesíti és nyomon követi az autó útját. Ráadásul a leírás alapján úgy tűnik, hogy az aktuális helyadatokat meg lehet osztani másokkal.

A rendszer vészhelyzetekben tárcsázza a forródrót-központot, hasonlóan a japán autókban általánosan használt “automatikus baleseti vészjelző eszközhöz”. A baleseti automatikus vészjelző berendezés automatikusan értesíti a központot, ha a jármű ütközik és a légzsák aktiválódik, és felveszi a kapcsolatot a mentőközponttal. Különösen alkalmas olyan helyzetekre, amikor nem lehet önállóan jelenteni. Ezenkívül vontatási szolgáltatást és kapcsolódó információkat is nyújt a jármű meghibásodása esetén. Az autós navigációhoz is csatlakoztatható éttermek, szállások és töltőállomások kereséséhez.

Az autóban található Wi-Fi hotspoton és szélessávú hálózaton keresztül internetes tartalmakat hallgathat, például podcastokat, internetes rádiókat és hangos e-könyveket, valamint üzenetküldési funkciókat is igénybe vehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.