Az Outback név eredete

Ausztrália területének nagy részét az úgynevezett Outback régió foglalja el. Ez az Ausztrália hatalmas, távoli, kietlen része lett a Subaru Outback névadója. Az FHI által választott név célja az volt, hogy hangsúlyozza, az Outback képes arra, hogy ezen a vidéken is jól boldoguljon.

A Legacy Outback kombi 1994-ben debütált, mint a második generációs Subaru Legacy átalakított változata. A Legacy karosszériához oldalsó burkolat hozzáadásával, megemelve a hasmagasságot, megerősítve a felfüggesztését, kész lett az Outback. Az alkatrészek kis különbségeitől eltekintve, az Outback az összes összetevőkben szinte közös a donor Legacy modellel. Japánban Legacy Grand Wagon néven indult, de a legtöbb országban, mint Legacy Outback vált ismertté. A Subaru vezetősége úgy döntött, hogy lerövidíti a nevet és 1996-ban már önálló típusként, Subaru Outback néven indította csatába az autópiacon, a világ első Sport Utility Vehicle-jét. A családok akkoriban nagyon elégedettek voltak a nagyobb kombi autókkal is, de amikor az Outback 1994-ben debütált, nagy érdeklődést keltett, az évek során több százezer család köszönhette az Outbacknek az aktív, kirándulós életmódját.

Subaru Outback 1994 Photo - 1

Az Outback elindítása óta még mindig népszerű, köszönhetően többek között a Crocodile Dundee filmeknek (azaz Paul Hogan-nek), amikor még Dundee Outback-el menekült az üldözői elől.

  • Kép
  • Kép
  • Paul Hogan hirdetések a Legacy Outback 1995-2002 kiadáshoz

Részvétele a népszerűsítésben az Outback megjelenése óta, ma már a sok eltelt év után feledésbe merült, mivel gyakorlatilag azonnal sláger lett azok között, akik nem szimpatizálnak a terepjárókkal, de vágynak az utcai autóknak némi terepjáró képességére is. Akkor még senki sem gondolta volna, hogy az Outback a Subaru autógyártó legkedveltebb, legkelendőbb modellje lesz. Most, 26 évvel később a Subaru Outback sikerét bizonyítja, hogy a 2020-ban megjelent autó már a hatodik generáció.

Style 2022 Subaru Outback Exterior Colors

Írta: Dr. Déry Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.