2022 Új, teljesen elektromos Subaru SUV

Jövőre érkezik a vadonatúj 2022-es teljesen elektromos Subaru SUV.

A Subaru és a Toyota együttműködik egy új, teljesen elektromos terepjáró készítésén. Ebben a Toyota bemutatja az űj akkumulátortechnológiáját, a szilárdtest-akkumulátort, ez potenciálisan a litium ion akkumulátor kiváltója lehet. A szilárdtest-akkumulátorok gyorsabban töltődnek és nagyobb kapacitást kínálnak ugyanabban a méretben, mint a hagyományos lítium-ion akkumulátorok.


Photo: motor.es

A Subaru mindig fokozott biztonságot épít minden modellbe, beleértve az első teljesen elektromos SUV-ját is. Annak ellenére, hogy a Toyota e-TNGA (Toyota New Global Architecture ) moduláris platformját használják, a 2022-es Subaru EV a legjobb biztonsági pontszámokkal rendelkezik az IIHS-től.

(A non-profit, független Highway Safety (IIHS) Biztosító Intézet különböző tesztsorozatokat alkalmaz a frontális és oldal ütközésbiztonság, a tetőerősség ellenőrzésére, valamint a fényszóró minőségre és a gyermekülés behelyezésének egyszerűsége szempontjából. Az IIHS mindegyik teszten a „Good-to-Poor” skálán értékeli a járműveket, és a legmagasabb teljesítményt a Top Safety Pick vagy a Top Safety Pick + kitüntetéssel jutalmazza, amelyek közül az utóbbiak azt is megkövetelik, hogy a jármű automatizált ütközést megakadályozó fékrendszere jól teljesítsen az IIHS tesztjeiben. (EyeSight rendszer.). A tesztekben csak a legjobban teljesítő járművek minősülnek a TOP SAFETY PICK+ )besorolásban.)

Az új EV élvezetes vezetésű lesz, az alacsony a súlypontjával. Az új 2022-es EV terepjáró  körülbelül akkora lesz, mint a Forester, és jól manőverezhető a városi közlekedésben. A Subaru valószínűleg folyamatosan változó automata sebességváltót használ (CVT Lineartronic) a kormány lapátváltóival, a vezető nagyobb részvétele érdekében.

Az új Subaru EV alapfelszereltségként összkerékhajtású lesz azoknak az ügyfeleknek, akik szabadidőben terepen való közlekedésre vágynak, a városi közlekedők számára pedig elérhető lesz egy front hajtású modell.

Az új, 2022-es Subaru teljesen elektromos, az összkerékhajtáson kívül további funkciókkal is rendelkezik.
Az összkerék hajtású modell képes lesz eltávolodni a civilizációtól és extra hasmagassággal rendelkezik. Kétfunkciós X-Mode-al kell rendelkeznie, mély hó- és sárbeállításokkal, alacsony tömegközépponttal a jobb stabilitás érdekében, a meredek utakon történő navigálás közben, és masszív külső megjelenéssel.

A Subaru szerint az új EV SUV osztozna a Toyota technológiáján, de ez azért “egyértelműen Subaru” lesz. Az autógyártó még nem közölt részleteket, de ez azt jelenti, hogy a Subaru a tőle megszokott alapértékeit beépíti az új autóba. Ezek az értékek magukban foglalják a biztonságot, az élvezetes vezetést, jól tűri az időjárás viszontagságait, a változó útburkolatokat és az alacsony tömegközépponttal  nagyobb stabilitást érnek el.

A 2022-es Subaru BRZ és Toyota GR86 ikrektől eltérően a teljesen elektromos Subaru egyértelműen Subaru lesz, és magában foglalja a Subaru alapértékeit. Ezek az értékek meg fogják különböztetni a modellt, tudva, hogy ez egy Subaru, ezt még erősíti a karosszéria, a robusztus megjelenésével. Az első elektromos Subarunak 2022 nyarán kell megérkeznie.

 

A Subaru 9 millió részvényt szerzett a Toyota-ban – az új szövetség elkészült!

A Subaru Corporation bejelentette, hogy befejezte a Toyota Motor részvényeinek felvásárlását, teljesítve a két autógyártó közötti megállapodást.
2019 szeptemberében a Toyota 16,83 százalékról 20 százalékra növelte részesedését a Subaruban, tovább erősítve hosszú távú partnerségüket.
Ma a Subaru is 8.973.700 részvényt szerzett a Toyota Motor Corporation-ben, körülbelül 675 millió dollár értékben.

Mit jelent ez a Subaru és az ügyfelek számára?

A mai bejelentésben a japán autógyártók azt mondják:
„A Subaru folytatja erőfeszítéseit a további előrelépésben a két vállalat közötti hosszú távú kapcsolat megerősítése érdekében.”


Photo: motor.es

A Subaru és a Toyota 2005 óta áll partnerségben, amelyet olyan új autók kifejlesztésére alakítottak ki, mint a BRZ és a GR86 sportkupé. A partnerség most tovább halad előre, és létrehoz egy platformot az akkumulátoros elektromos járműveknek (BEV), valamint egy teljesen elektromos SUV fejlesztésére.

Az új, teljesen elektromos modell a Subaru összkerék-meghajtású technológiáit és a Toyota jármű-villamosítási technológiáit fogja alkalmazni.
A 2019 szeptemberében tett bejelentés szerint:
„A Toyota és a Subaru célja a vezetési élvezet megszerzése a CASE (autonóm / automatizált, megosztott és elektromos) korszakban, és az egyre jobb autók gyártása azon túl, amit bármelyik vállalat így egyedül elérhetett volna.”

Photo: Design AG

A Subaru vásárlói több olyan modellt fognak látni, amely a Toyota Hybrid rendszerét használja, hasonlóan a 2021-es Subaru Crosstrek (XV) plug-in hibrid specifikációjához. A Subaru a következő tíz évben valószínűleg Forester, Outback, Ascent, Impreza és Legacy plug-in hibrid modelleket is kínál.

Tavaly a Subaru bejelentette, hogy 2030-ig a globális értékesítésének 40 százaléka elektromos járművekből vagy hibrid elektromos járművekből származik. A 2030-as évek első felére a japán autógyártó azt is elmondta, hogy az összes világszerte eladott Subaru jármű hibrid rendszerrel, vagy teljesen elektromos technológiával rendelkezik.
A Subaru tengerentúli értékesítésének és marketingjének ügyvezető igazgatója, Makoto Inoue nemrégiben elmondta, hogy a japán autógyártó a következő öt évben „erős hibrid” hajtáslánc-technológiákat vezet be.

Miután a Subaru megszerezte a Toyota részvényeit, várható, hogy a következő generációs Subaru Forester, Outback és Ascent SUV-kat, rövid időn belül hibrid és plug-in hibrid technológiával bocsájtják ki.

Az első 2022-es teljesen elektromos Subaru SUV valamikor jövő nyáron érkezik meg.

Dr. Déry Péter

Forrás: Denis Flierl

Hozzászólások a(z) “2022 Új, teljesen elektromos Subaru SUV” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.