Mikor lesz a 2021 Subaru Outback Hybrid Come Out?

SUBARU 2030-ig 40 százalékban elektromos autót épít.

Amikor elektromos autókról beszélünk, a Subaru minden bizonnyal nem az első márka, amely erről eszünkbe jut. Valójában a Subaru még nagyon kevés elektromos modellt kínál a piacon. Ezek közé tartozik Európában a Forester e-Boxer, vagy az XV e-Boxer.
Már várjuk az új bejelentést, miszerint a Subaru mérnökei új hibrid járművet fejlesztenek ki. Az új hajtóművet a következő évekre tervezik, és az Outbackbe építik, nyilván új intelligens összkerék-meghajtású lesz. Ennek a jövőbeni autónak elő kell segítenie a Subaru autógyártót abban az ambiciózus cél elérésében, hogy 2030-ig legalább 40% -ban hibrid , illetve elektromos járműveket értékesítsen.

Ezen időpont után a márka csak elektromos autók eladását tervezi! Ma már egy 100% -ban elektromos jármű fejlesztés alatt áll, és a Subaru közzétette a jövőbeli modell két első vázlatát. Ez a jármű egyelőre koncepció, és egy jövőbeli SUV-ot fog előre vetíteni.

A hibrid Outbacket ebben a szezonban tervezték, de a COVID-19 kitörése késleltette az érkezését. Szóval, elképzelhető, hogy már 2021-ben látni fogjuk, milyen lesz az új Subaru Outback Hybrid.

Az Outback Hybrid lesz az új crossover SUV a Subarunál, amely új technológiával érkezik. A következő néhány évben ez a modell forrásként szolgál majd a teljes mértékben elektromos Outbackhez. Nyilván, először a standard hibrid egység jön ki, ez lesz az átmenet az E-Outbackhez.
A Toyota részvényeket vásárolt a Subaru cégnél. (20 %) A Subaru kihasználja ezt a lehetőséget a villamosításban, társtulajdonosának a lépéseit fogja követni az elektromos autók előállításában. A Toyota vezető szerepet tölt be az amerikai piacon. A Rav4 volt az első jármű a kategóriájában, amely megvalósította a 6 l/100 km benzin fogyasztást.
Mindezek az újdonságok nemsokára elérhetőek lesznek az Outbacknél is. Nyilván a 2021-es Subaru Outback Hybrid nem fog egyezni a Rav-4 típusával. Ehelyett, az autógyártó valószínűleg hibridizálja az egyik már jól ismert Boxer egységet. Az alacsony súlypont és a boxer simább futása együtt megvalósíthatja, hogy az Outback jobb üzemanyag-hatékonyságú lesz, mint a többi crossover a SUV piacon.

A Subaru vezérigazgatója, Tetsuo Onuki szerint a Toyota technológia használata nem befolyásolja a jövőbeli Subaru autók vezetési élményét. A széndioxid-kibocsátás csökkentése mellett a japán márka tovább kívánja javítani a járművei biztonságát, valamint a négykerék-meghajtás hatékonyságát.

Azonban még mindig nincs pontos hírünk a 2021-es Subaru Outback Hybridről. Egy dolog biztos, ez az autó kezdete lesz egy teljesen új elektromos hajtásláncnak.
2021 Subaru Outback hibrid stílus

Nem kétséges, az Outback úgy fog kinézni, mint a testvére a hagyományos motorral. Másrészt, nem tudjuk, hogy melyik felszereltségi szint lesz elérhető a hybrid SUV számára. Jó lenne, a Touring szintű felszereltséget látni a sorozat legmagasabb fokán.

A hibrid rendszer magával hozza a belső frissítését is. Nyilván egyedi mérőműszerek és az ilyen hajtásláncra jellemző lehetőségek lesznek az új Outbackben. Természetesen, a szimmetrikus AWD biztosan az egyetlen lehetőség az összes Subaru Outback járművek számára.

Nincs túl sok lehetősége a Subarunak az Outback motorjának kiválasztására, ha az autógyártónak a már meglévő motorok közül kellene választania. A 2,5 literes négyhengeres boxer lehetne a fő meghajtó. Ez 182 LE-t és 239 Nm nyomatékot termel, miközben a benzin fogyasztása 8 l/100 km. Az XT verzió egy 2.4 turbófeltöltős boxertől kap energiát. Ebben az esetben a teljesítmény 260 LE és a fogyasztása is optimális. Ezzel a motorral az SUV továbbra is nagyon hatékony, 7,8 l/100 km az autópályákon, és 8,7 l/100 az átlagfogyasztása.

Végül, elvileg van még egy 3,6 literes hathengeres boxer erőmű. Turbófeltöltők nélkül 258 lóerős és 350 Nm a forgatónyomatéka. Ez is lehetne egy lehetőség, mivel az Outback mérete miatt elvárható lenne a nagyobb teljesítményű erőforrás, ezt lehetne még hibridizálni. A teljesítmény az elektro motorral együtt lehetne kb. 300 LE, míg az üzemanyag fogyasztása maradhatna akár 8,4 l/100 km alatt is. (Persze ez egyelőre a szerző fantáziája!)

Teljesen elektromos outback

A pletykák szerint 2021-ben Subaru Outback Hybrid megjelenik. Az autógyártó azt tervezi, hogy már a közeljövőben teljesen felvillanyozza az Outbacket. Valószínű a Subaru nem fogja előbb szállítani, mielőtt a Toyota megjelenne a teljesen elektromos SUV-val. Az elektromos Outback a következő két-három évben megjelenhet, és addig ez a hibrid változat lesz Outback rajongók számára az új elérhető elektromos SUV.

Árak

A 2021-es Subaru Outback Hybrid megjelenési időpontja már látható, hogy meghosszabbodik. Meg kell várnunk, amíg a koronavírus járvány elmúlik, hogy lássuk, mit hoz a jövő.
A rajongók nyilván szeretnék tudni, hogy milyen áron jön ki az új e-Outback. Összehasonlításképpen az alap verzió ára Amerikában $ 22,500 és a felső felszereltségi szint még plusz $ 1,000 – $ 5,000. A hibrid hajtáslánc plusz funkciók értéke $ 13,000. Ezt szem előtt tartva, az Outback közel 40.000 $-ról indulhat. Az SUV alapverziója 26 000 dollárnál kezdődik, és a hibrid ugyanolyan lehetőségekkel fog érkezni, mint a testvére. Az árak nálunk másképp alakulnak, tudvalévő, hogy Amerikában az autó árak alacsonyabbak, mint nálunk

Sajnos, most úgy néz ki, a coronavírus-pandémia miatt a Subaru Corporation elhalasztotta a hybrid Outback kiadását a 2022-es szezonra.

Ám a piac nem vár sokáig. Amerikában a Ford már bemutatta a Mach E teljesen elektromos modellt, Jeep szállítja a Wrangler PHEV-t a következő szezonban, és a Nissannak is van egy pár koncepciója, amelyek azt jelzi, hogy nemsokára számíthatunk a másik japán autóipari óriásnál egy elektromos auto megjelenésére. Európában is az auto piacon egyre több hybrid, sőt teljesen elektromos auto jelenik meg.
Szóval, a Subarunál is jó lesz, ha felgyorsítják a fejlesztést, mielőtt más cégekkel szemben lépéshátrányba kerülnének.

Írta: Dr. Déry Péter

Forrás: Subaru of America Inc.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.