A Subaru új elektromos autót fejleszt


SUBARU 2030-ig 40 százalékban elektromos autót épít.

Amikor elektromos autókról beszélünk, a Subaru minden bizonnyal nem az első márka, amely erről eszünkbe jut. Valójában a japán márka momentán még nagyon kevés elektromos modellt kínál a világon. Ezek közé tartozik a Forester e-Boxer Európában, vagy a Crosstrek Hybrid az Egyesült Államokban. Emiatt kissé meglepő lehet számunkra a Subaru legújabb bejelentése, miszerint a mérnökei új hibrid járművet fejlesztenek ki a Reuters Toyota technológiáinak felhasználásával. Ezt a járművet a következő évekre tervezik, és új intelligens összkerék-meghajtású lesz. Ennek a jövőbeni autónak elő kell segítenie a Subarut annak az ambiciózus célja elérésében, hogy 2030-ig legalább 40% -ban hibrid , illetve elektromos járműveket értékesítsen.

Ezen időpont után a márka csak elektromos autók eladását tervezi! Ezen felül egy 100% -ban elektromos jármű már fejlesztés alatt áll, és a Subaru már közzétette a jövőbeli modell két első vázlatát. Ez a jármű egyelőre egy koncepció, és egy jövőbeli SUV-ot fog előrevetíteni.

A Subaru vezérigazgatója, Tetsuo Onuki szerint a Toyota technológia használata nem befolyásolja a jövőbeli Subaru autók vezetési élményét. A széndioxid-kibocsátás csökkentése mellett a japán márka tovább kívánja javítani a járműveinek biztonságát, valamint a négykerék-meghajtás hatékonyságát.

Dr. Déry Péter

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.