Subaru Ascent 2018

A Subaru visszatért a nagy SUV-ok szegmensébe az Ascenttel.

Kép

A Tribeca nem hozott nagy sikert a Subarunak, leállították a gyártását, emiatt szükséges volt kifejleszteni a helyére egy hasonló kialakítású, nagyméretű SUV-ot.
2017-ben debütált a New Yorki Auto Show-n egy széria közeli tipussal, a Vizivvel. Los Angelesben a Subaru az Ascent-el most már mint szériatípussal jelentkezett. A széria verzió csaknem változatlanul jelent meg az Ascent Concept után. A tekintélyes megjelenés hét vagy nyolcüléses kiadásban ölt testet.
A hossza 5,05 Méter, szélessége 1,99 Méter és a magassága 1,84 Méter. A két 18, vagy 20 colos kerekekkel szerelt tengely közötti távolság 2,97 Méter.

Az új Subaru Ascent már az új Global Platformra épült. Természetesen a Subarunál a már megszokott szimmetrikus összkerékhajtással mutatkozik be. A meghajtásról új, direktbefecskendezéses, turbó feltöltéses benzines, 2,4 literes, 260 LE-s, 375 Nm forgatónyomatékú motor gondoskodik. Az erőátvitelt CVT Lineartronic váltóra bízták, kézi üzemmódban nyolc fokozatra osztották a nyomatékot. A már ismert X-Mode-t is beépítették a Hill Descent Controll – al. Ha utánfutót vontat, az engedélyezett súly fékezetten tekintélyes 2,5 tonna.

Kép

A belsejében 3 üléssort alakítottak ki, a harmadikban két ülést, vagy opcionálisan három ülést helyeznek el. Így akár nyolc személyesre is alakítható az Ascent. Mindkét hátsó üléssor szükség szerint lehajtható. A kényelmet szolgálja 19 pohártartó, nyolc USB csatlakozó, egy steckaljzat elöl és egy hátul. Az optimális klíma beállításához minden üléshez tartozik beállítási lehetőség, amit a három zónás klímaberendezés biztosít.

Kép

Mint korában a tanulmányautóbanban, az Ascent opcionálisan bőrkárpitozással és nagyméretű panorámás üvegtetővel rendelkezik, amely lefedi csaknem az egész tetőt. A pilótafülkében a digitális kijelzők dominálnak, a műszerfal tetején egy nagy érintőképernyő foglal helyet és az ajtók ablakai is az érintőképernyőről működtethetők. Egy másik érintőképernyő áll az utasok rendelkezésére a második sorban. Az infotainment rendszer Internet-hozzáférést, hotspotot és az Apple CarPlayHere termékét az Amazon.de-en keresztül összekapcsolja az okos telefonokkal! és Android Autoval.

Kép

Az Ascent a Subaru EyeSight rendszert használja, amely magában foglal egy vészfékező asszisztenst, adaptív sebességtartó automatikát, sáv elhagyására figyelmeztető figyelmeztetést és holttér figyelő rendszert, keresztirányú figyelmeztetést. Kanyarkövető fényszóró és automatikus távolsági fény tompítás is elősegíti a biztonságos vezetést.

A Subaru Ascent gyártása kizárólag az USA-ban lesz, a Tribeca gyártás helyén Indianában és valószínű csak az észak-amerikai piacon és Ausztráliában lesz kapható 2018 nyarától. Elérhető a Base, a Premium, a Limited és a Touring felszereltségben.
Az árakat egyelőre még nem említik.

Írta: Dr. Déry Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.