A FHI új neve: Subaru Corporation

Április 1-től a FHI Subaru járműveket készítő gyár már új néven szerepel: Subaru Corporation.

2017 április 1-jén, a FHI hivatalosan megváltoztatta a nevét Subaru Corporation– ra.
Nem véletlenül választották ezt az időpontot, ez egybeesik a 100 évvel ezelőtti alapító dátummal: 1917 április 1-vel. A cég átnevezés-szertartásokat tartott pénteken a székhelyén Tokióban, valamint három másik japán létesítményben.

Nem ez az első névváltoztatás a vállalat történetében
Chikuhei Nakajima /1884 – 1949/ megalapította a saját repülőgép gyártó cégét, a Tokyotól 70 km-re északra fekvő Gunmában, -ahol ma a Subaru gyár áll-, a Repüléskutatási Laboratóriumot ( Aircraft Research Laboratory ).

1917/1918-ben átkeresztelték Nakajima Aircraft Factory-ra.
1931-ben elfogadták az új nevet: Nakajima Repülőgép Co. Ltd.
1945-ben a második világháború után, a cég újjászerveződött Fuji Sangyo Co. Ltd.néven, és befejezte a  a repülőgép-gyártást, ettől az időtől inkább polgári járműveket gyártott: robogókat.

1950-ben összhangban az Enterprise Átszervezés törvénnyel, a Fuji Sangyo Co. Ltd.-t szétválasztották 12 vállalattá, köztük volt a Fuji Kogyo, Fuji Jidosha Kogyo és Utsunomiya SHARYO.

1953. július 15-én e három vállalathoz csatlakozott Omiya Fuji Kogyo és Tokyo Fuji Sangyo és ezekből alakult a Fuji Heavy Industries Ltd,.

A Fuji autóipari üzletág 1958-ban kezdődött azzal, hogy megépítették az első sorozatban gyártott Subaru 360 miniautót.

Miért történt a névváltoztatás 100 év után?
Mert a tulajdonosok fokozott figyelmet fordítanak a Subaru márkára!

„Az elmúlt években, nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a Subaru bővítse a termékeik körét, jó minőségű termékeket szállítson az ügyfeleknek”, mondta a Subaru vezérigazgatója Yasuyuki Yoshinaga. „Ez a névváltozás is a Subaru eltökéltségét jelenti, mert ez a márka maga az érték. Amikor az ügyfelek elégedettek, látjuk a boldog arcokat. De szeretnénk még több mosolyt és még több Subaru rajongót látni. ”

Mit fog ez jelenteni az átlagos fogyasztó számára?
Amint még a FHI rámutatott, a középtávú gazdálkodási tervezés, a „Prominencia 2020” szerint a Subaru Corporation ezután még nagyobb hangsúlyt fektet a saját fejlesztésű összkerék-meghajtású járművekre. Az új 2017 Subaru Impreza az első autó , amely már az újonnan fejlesztett Subaru Global Platform-mal gurul ki a gyárból.
A Subaru bevezeti az új Subaru Global Platform-ot (SNP) a többi típusnál is, most a nyáron a vadonatúj 2018 Subaru Crosstrek jön ezzel az új architektúrával, amely a korábbi Tribecát váltja fel. Ez 40 százalékkal merevebb karosszériát jelent, ami magával hozza a nagyobb biztonságot, jobb menettulajdonságokat és menetdinamikát, nagyobb teljesítményt és nagyobb üzemanyag-takarékosságot Ezután már az összes Subaru ezen az alapon gördül majd ki.

Ez mind része az új Subaru Corporation koncepciójának.

Új Subaru termékek jönnek
Az egész világon megjelennek az új generációs Subaru autók, melyek továbbra is a Subaru sajátságait hordozzák, úgymint az összkerék-hajtást, a fun-to-drive jellegét és a biztonságát. Ehhez a Subaru hamarosan új stílust, biztonsági funkciókat és a még jobb teljesítményt fejleszti tovább.

FHI szerint a Subaru Corporation névváltoztatás pozitív hatással lesz a fogyasztók számára szerte a világon, ezzel a japán cég tovább növeli az Subaru autómárka imidzsét.

Így az összkerék-meghajtású járművek a Subaru Corporation fő üzleti ágát jelenti, bár továbbra is épít űrhajózási és Boeing alkatrészeket .

Forrás: Subaru Global
Dr. Déry Péter (petko)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.