Új Globális Platform 2021-re az elektromos Subarukhoz

2021-re a Subaru bevezeti az elektromos SUV -kat, ennek és  az összes új Subaru típus alapját adja az új , Globális Platform.

A FHI elnök Yasuyuki Yoshinaga azt mondja: a globális platform az új koncepció, “A Subaru Global hubbühnen” a Subaru gépjármű-technológia új magasságokba emelkedik, és jelzi a következő lépést: az evolúció az élvezetet és a nyugalmat adja, azt az értéket, amit a Subaru kínál az ügyfeleinek. Ez az új platform csúcspontját képviseli a know-how-nak, amit sok éven át kifejlesztettünk, és biztosak vagyunk abban, hogy ez lehetővé teszi számunkra, hogy új járműveket készítsünk a hagyományainknak megfelelően azért, hogy az ügyfelek elvárásainak továbbra is megfeleljünk. Folytatjuk a munkát vonzó járművek tervezésével, melyek az ügyfél számára egyaránt élvezetet és nyugalmat biztosítanak.

Az SGP egy moduláris vázszerkezet, amelyre a Subaru számos új típust építhet. Az SGP alapja már az Ascent, a Subaru Impreza, XV, Legacy és Forester típusoknak, és a következő generációs Outbacknek. Könnyebb, mégis erősebb, merevebb, csöndesebb, biztonságosabb felépítést biztosít, ami javítja a menettulajdonságokat, valamint csökken a zaj és rezgés a kabinban és jó hatással van az üzemanyag-takarékosságra is.
A 2017-re bevezetett Subaru Global Platform  70% -kal merevebb szerkezettel büszkélkedhet, mind a torziós, mind az első felfüggesztés merevségében és 100% -kal merevebb az első oldalsó hajlítási és hátsó segédkeret merevségében az előző szerkezethez képest. Fokozott biztonságot, dinamikát biztosít, valamint csökkenti a zajt, a rezgést és növeli a merevséget (NVH: Noise, Vibration, and Harshness) .

Írta: Dr. Déry Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.