Subaru XT Coupe

Subaru XT Coupé – Alcyone

A Subaru 1985 tavaszán új modellt dobott piacra. Egy 2 ajtós coupe-t, amely a Leone alapjaira épül. Az autót 1.8 literes turbo feltöltős, a Subaru hagyományait követve boxer motorral láttak el, amely 136 LE teljesítményre lépes. Az autó felszereltségéhez tartozik még az elektropneumatikus futómű és a 4 tárcsafék. Az XT kapható volt automatikus illetve 5 sebességes manuális váltóval. A meghajtás vagy állandó összkerék, vagy első kerék, ahol kapcsolható a hátsó kettő is, ha az útviszonyok ezt megkövetelik. Az opciók közt volt még a hátsó sperr diffi is.
Subaru XT Coupé – Alcyone

Az XT formája a Subaru-tól megszokott, de amúgy szokatlan a futurisztikus forma amely a belső kezelő szervekre is rányomta a bélyegét. A belseje formabontó, és inkább egy űrhajóra hasonlít mint a kor autóira.
A kényelmi berendezések: a kormányoszlop egy kar segítségével magasságba megemelkedik, hogy a beszállást megkönnyítse, valamint az elektronikusan állítható futómű, amely jobban alkalmazkodik az útviszonyokhoz, valamint az opcionálisan rendelhető klíma vagy a hatalmas kivehető tető.
Subaru XT Coupé – Alcyone

Az XT néhány éve került hozzám. Az autó nagyon jól autózható, habár a pneumatikus futómű sokszor meghibásodik és szerelése elég költséges, így én kicseréltettem a rugókat és a lengéscsillapítókat a Leone-ra és így ez a hibaforrás megszűnt.
Az autó felújítása nagyon nehéz feladat. Ez a kocsi ritkaságából adódik. Bontott alkatrészt nehéz találni egyes darabokat szinte lehetetlen, de a kocsi nem nagyon szerviz igényes.
Subaru XT Coupé – Alcyone

Ami még nehézséget okoz az a felni különleges lyukosztása, amely szinte egyetlen típuséval sem egyezik, így vagy a gyári felni kínálatra vagyunk hagyatkozva, vagy az osztókört módosítjuk.
A fogyasztása városban 10-12 liter, pályán 8-10 (temperamentumtól függően) de ezt kárpótolja, hogy egy nem hétköznapi ritka autót vezethetünk
Subaru XT Coupé – Alcyone

Az XT gyári adatai:
Szállítható szem: 5
Súly: 1030-1130kg
Motor: 4 hengeres boxer
Hengerűrtartalom: 1182ccm
Teljesítmény: 100kW(136Le) 196Nm USA kivitel: 83kW(113Le)
Váltó: 5sebességes manuális vagy 3 sebességes automata
Fékek: 4db tárcsafék
Méretek: 445cm hosszú 169cm széles, és 130/133.5cm magas a csomagtartó mérete 315köbdeciméter
Max. sebesség: 200km/h
Gyorsulás: 0-100km/h 9,5s
Fogyasztás: 7-15l/100km

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.