Subaru 60. születésnap

Fuji Heavy Industries Ltd. most ünnepli fennállásának a 60. évfordulóját

Tokió, július 15, 2013 – A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI) a Subaru autók gyártója örömmel jelenti be, hogy a mai napon ünnepli megalakulásának 60. évfordulóját.

Aircraft Resears Laboratory

Az FHI eredete visszanyúlik az1917. évre, amikor Chikuhei Nakajima /1884-11949/ megalapította az “Aircraft Research Laboratory” -t, amely később Japán repülőgépgyára lett  “Nakajima Aircraft Co. Ltd” néven.

A második világháború után, Nakajima Aircraft újra átalakul, 1950-ben 12 különálló cégre oszlik, a neve “Fuji Sangyo Co. Ltd” lett.
A szétvált Fuji Sangyo nem sokkal később, 1953 július 15-én öt céggel egyesült “Fuji Heavy Industries Ltd.”  formában.

(bővebben: http://members.chello.hu/petdery/A%20SUBARU.htm)

1958-ban, FHI az első japán gyártmányú “T-1” sugárhajtású tréner repülőjét gyártotta és még ebben az évben az első tesztrepülését hajtotta vegre, majd ugyanekkor az autos részleg, a Subaru,  kiadta az első sorozatban gyártott  “Subaru 360” kisautót, a “Katicabogarat”.

360

Története során az FHI továbbra is innovatív technológiák és egyedi, korszakalkotó termékeket hozott létre, mint például a “Subaru 1000”, a Japán első sorozatgyártású orrmotoros, elsőkerék-meghajtású autóját, 1972-ben a Subaru “Leone”-t,  a világ  első tömeggyártású összkerékhajtású személygépkocsiját,
Leone
majd a Subaru “Legacy”-t, amelyek alapján fellendült Japánban a kombi autógyártás,

Legacy

Ezt követte még az évek során számos világújdonság, és idén  megjelent a piacon az egyedi megoldású “látás” vezetést segítő rendszerrel. (EyeSight driver-assist system)

A cég természetesen nem csak autóipari vállalkozás. Az üzleti életben is és a repülőgépiparban  elismert szaktekintély a pilóta nélküli repülőgép rendszerek fejlesztésében , és részt vesz  a nemzetközi kereskedelmi repülőgépek közös fejlesztésében, míg az ipari területen rendkívül megbízható általános célú motorokat kínál és más, az ipar területén motorral hajtott termékek előállításával a mindennapi emberek életét  könnyíti meg világszerte.

Az FHI az ügyfelek iránti bizalmat keresi, és a mérnöki kar elkötelezte magát abban, hogy a termékek fejlesztése során a funkcionalitást, a biztonságot és a megbízhatóságot tartsa szem előtt.
Az FHI- nál az irányadó elv a “Bizalom a Mozgásban” (Confidence in Motion).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.